Vill du arbeta som personlig assistent?

Varmt välkommen att söka jobb hos oss på Albatross

Lediga tjänster

Att arbeta som personlig assistent är en givande och meningsfull yrkesbana som ger dig möjlighet att göra en verklig skillnad i människors liv. Det handlar om att stödja och underlätta vardagen för personer med olika typer av funktionsvariationer. Rollen som personlig assistent kräver tålamod, empati, och en stark vilja att hjälpa andra att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Främsta uppgifterna för en personlig assistent

En av de främsta uppgifterna för en personlig assistent är att erbjuda personlig vård och omsorg. Det kan inkludera att hjälpa till med bad, påklädning, och toalettbesök. Det är viktigt att skapa en trygg och förtroendefull relation med den person du assisterar, eftersom du ofta arbetar nära och personligt med dem.

Utöver grundläggande vård kan arbetsuppgifterna variera brett beroende på den assistansberättigades behov. Du kan behöva hjälpa till med inköp, laga mat, städa eller följa med på medicinska besök. Det handlar om att vara flexibel och anpassa sig till de individuella kraven hos den person du assisterar.

Att kunna sätta sig in i den assistansbehövandes situation, förstå deras känslor och behov, och kommunicera på ett respektfullt vis är viktigt. Det handlar om att lyssna och vara närvarande, att vara beredd att erbjuda både fysiskt och emotionell stöd.

För att arbeta som personlig assistent behöver du vara pålitlig och ansvarsfull. Många personer är beroende av den hjälp de får, och du måste kunna följa scheman och vara punktlig. Diskretion är också en viktig egenskap, eftersom du ofta har insyn i den assistansberättigades privata liv.

Är du rätt person?

En viktig del av arbetet som personlig assistent är att främja självständighet. Du ska inte bara utföra uppgifterna åt den person du assisterar utan också uppmuntra och stötta dem i att utföra så mycket som möjligt själva. Det kan vara allt från att lära dem att använda hjälpmedel till att utveckla färdigheter som förbättrar deras livskvalitet.

Arbetet som personlig assistent kan vara krävande, både fysiskt och emotionellt, men det är också oerhört givande. Att se den positiva påverkan du har på någon annans liv kan vara en stark drivkraft. Det är en möjlighet att bygga meningsfulla relationer och bidra till att göra vardagen bättre för andra människor.

”Empati och en förmåga att lyssna och känna in är avgörande i arbetet som personlig assistent”

Skicka din ansökan

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.