Personlig Assistans

 

Personlig assistans

Finns det situationer i din vardag där du behöver en extra hand? Det kan gälla allt från att duscha och gå på toaletten, till att äta och kommunicera.

Rätten till personlig assistans enligt LSS (Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade) innebär att du kan få hjälp med sådana grundläggande behov. Om du har rätt att få personlig assistans bestäms av just LSS. Det är din kommun eller Försäkringskassan som gör en objektiv bedömning av dina behov. Lagen finns så att du, din familjemedlem eller din vän, ska kunna leva ett så fritt liv som möjligt trots funktionsnedsättning.

Har du fått rätt till personlig assistans för dina grundläggande behov kan du även få assistans för övriga behov. Exempelvis för att gå och handla, diverse fritidsaktiviteter, arbeta eller laga mat. Du är själv alltid delaktig i de olika aktiviteterna.

Har du rätt till personlig assistans? Kontakta oss på Albatross så tittar vi på det tillsammans.

Bli kund hos Albatross.

Att välja Albatross som privat assistansamordnare kostar ingenting. Vi kommer ge dig stora möjligheter att vara med och påverka och utforma din assistans. Tillsammans ser vi över hur du vill ha det.

För att bli kund hos oss går du vidare så här:

1. Ring eller mejla oss. Vi hör av oss och tillsammans bokar vi in ett möte där vi pratar igenom assistansen i sin helhet.
2. Efter vårt möte återkommer vi och berättar vad vi kan göra för att din assistans ska bli så bra som möjligt.
3. Om du bestämmer dig för att välja Albatross kommer du få en egen kontaktperson. Tillsammans går vi sedan igenom startdatum för assistansen, ansökningar samt rekrytering om det är aktuellt.

Viktiga länkar

    Förstora texten
    Följ oss på Facebook
    Senaste inläggen