Finns det situationer i din vardag när du behöver extra stöd?

I ditt liv kan det handla om allt från personlig hygien och aktiviteter till måltider och kommunikation.

Enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade (LSS) har du rätt till personlig assistans för att möta dessa grundläggande behov. Din rätt till personlig assistans avgörs enligt LSS, och det är din kommun eller Försäkringskassan som objektivt bedömer dina behov. Syftet med denna lag är att säkerställa att du, din familjemedlem eller vän kan leva ett så självständigt liv som möjligt, trots eventuella funktionsvariationer.

Om du har beviljats personlig assistans för dina grundläggande behov kan du även få assistans för andra aktiviteter tex.  fritidsaktiviteter, arbete eller matlagning. Du är alltid aktivt delaktig i planeringen av dessa aktiviteter.

Är du berättigad till personlig assistans? Tveka inte att kontakta oss på Albatross så tittar vi på ditt ärende tillsammans.

Bli kund hos Albatross: tre enkla steg

Att välja Albatross som din privata assistanssamordnare är kostnadsfritt. Vi ger dig möjlighet att aktivt delta i utformningen av din assistans. Så här går det till för att bli kund hos oss:

  • Steg 1

    Kontakta oss via telefon eller e-post. Vi kommer att återkomma till dig och boka ett möte där vi diskuterar din assistans i detalj.

  • Steg 2

    Efter vårt möte återkommer vi och presenterar hur vi kan göra din assistans så bra som möjligt.

  • Steg 3

    Om du väljer att anlita Albatross får du en dedikerad kontaktperson. Tillsammans går vi igenom startdatum för assistansen, eventuella ansökningar och rekryteringsprocessen om det är relevant.